Prev. PRO-GEN uitvoer in Internet Explorer 7 Next

PRO-GEN uitvoer in Internet Explorer 7

Als u delen van uw homepage heeft aangemaakt met de HTML-uitvoer mogelijkheid van PRO-GEN, dan is er kans dat deze niet goed weergegeven kunnen worden met de nieuwe Microsoft Internet Explorer 7 browser (IE7).

Dit is in een vroeg stadium (tijdens de beta-test fase van IE7 in het voorjaar van 2006) al door een helpdesk-medewerker van de PRO-GEN Gebruikersgroep onderkend en is door ons in 'Aanvulling 12 d.d. 08-05-2006' opgelost. D.w.z. dat HTML-pagina's die met Aanvulling 12 of later zijn aangemaakt, goed worden weergegeven in IE7. Ook de CSS-uitvoer die vanaf Aanvulling 12 beschikbaar is, werkt goed met IE7.
Echter HTML-pagina's die met PRO-GEN zijn aangemaakt voordat Aanvulling 12 is geinstalleerd, worden in IE7 niet goed weergegeven. Het probleem is dat, als men bijv. op een naam in de index klikt, de tekst in het index-vakje getoond wordt i.p.v. in het rechter deel van het scherm.

Hieronder worden twee oplossingen beschreven, waarbij oplossing 1 de voorkeur heeft, tenzij u veel handmatige aanpassingen heeft gedaan in de PRO-GEN HTML-uitvoer.

Oplossing 1: de HTML-uitvoer opnieuw aanmaken

Allereerst moet u natuurlijk - als u dat nog niet gedaan had - de nieuwste aanvulling vanaf de PRO-GEN homepage downloaden en installeren. Daarna kunt u de betreffende HTML-pagina's opnieuw door PRO-GEN laten aanmaken en deze dan weer op uw homepage plaatsen.
Dit heeft als voordeel dat:

Let goed op de naamgeving van de bestanden. Vanaf Aanvulling 12 maakt PRO-GEN namelijk rechtstreeks bestandsnamen met kleine letters aan en dat kunnen nu ook zogenaamde 'lange bestandsnamen' zijn. Mogelijk dat u de verwijzing vanaf uw basis-pagina naar de betreffende PRO-GEN uitvoer hierop moet aanpassen.

Oplossing 2: de bestaande HTML-pagina's handmatig bijwerken

Heeft u veel zaken in de standaard PRO-GEN HTML-uitvoer aangepast en u wilt dat niet opnieuw doen, dan kunt u de bestaande HTML-pagina's ook handmatig aanpassen zodat ze geschikt zijn voor IE7.

Het gaat om de plek waar de regels base target="index" en base target="output" staan in de *.htm-bestanden. Vóór Aanvulling 12 stonden deze regels in het body gedeelte terwijl ze eigenlijk in het head gedeelte geplaatst moesten worden. In onderstaande plaatjes is het verschil zichtbaar gemaakt.

Figuur 1: oude plek van base target=.... regel

Figuur 2: nieuwe plek van base target=.... regel

Als u de bestaande pgindex.htm / *-indx.htm en keyindex.htm / *-keys.htm bestanden m.b.v. een editor aanpast en de base target=..... regels op dezelfde manier verplaatst, dan moet het ook in IE7 gaan werken.