Prev. Dinant Scholte in 't Hoff Next

Hallo, mijn naam is Dinant Scholte in 't Hoff.
Ik ben geboren en getogen in Markelo. Na de lagere school ben ik naar het VWO te Holten gegaan. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met computers waar toen mijn interesse al naar uit ging. Ook had ik grote interesse voor alles wat met electronica te maken had.

Na mijn middelbare schooltijd ben ik Electrotechniek gaan studeren aan de Technische Hogeschool Twente, de huidige Universiteit Twente. Er was toen nog geen Informatica opleiding. Hier werd mijn interesse voor computers verder gewekt. Zelf kreeg ik toen mijn eerste computer, een Commodore 64 met 64 KB geheugen.

Tijdens mijn studie leerde ik mijn vriendin Tineke Hagreis kennen. Zij was bezig met stamboomonderzoek en werkte alles nog op papier uit. Ik heb toen een klein programmaatje gemaakt waarmee zij de stamboomgegevens kon vastleggen. Snel daarna leerde ik Johan kennen. Samen hebben we toen in 1989 een 'eenvoudig' stamboomprogramma gemaakt dat de naam STAMBOOM 1.0 droeg. Later hebben we vanwege de herkenbaarheid de naam van het programma gewijzigd in PRO-GEN.

Na de diensttijd te hebben vervuld ben ik bij hetzelfde adviesburo gaan werken waar Johan ook reeds werkzaam was.
In 1994 ben ik met Tineke getrouwd. Onze gemeenschappelijke tak is inmiddels uitgebreid met een zoon Wouter en een dochter Marit.